Brekkbønner

Brekkbønner

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Sør-Amerika

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      27.3
      Proteiner
      1.7
      Fett
      0.1
      Karbohydrater
      3.4

    Norsk sesong

      August - September
    Bønner har mange former og fasonger og vokser som regel på slyngplanter i erteblomstfamilien. Brekkbønnen er en grønn og kjøttfull, lang bønne som spises hel. Inni belgen er det små runde erter, og bønnen har en søt mild undertone. Skolmen (belgen) skal være sprø, saftig og knekke lett. Brekkbønnen er fattig på kalorier, men rik på proteiner og vitaminer, noe som gjør den spesielt godt egnet som veganerkost. Bønner er enkelt tilbehør som kan dampes, kokes, stues eller spises rå.