nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Krydret grønnsaksgryte
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Krydret grønnsaksgryte
Av og til kan det være greit å spise vegetarisk, og med gode rotgrønnsaker er ikke det noe problem. Gryten har en fyldig og indiskinspirert smak!
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
2fedd
2stk
2stk
2stk
Pastinakk(eller persillerot)
1stk
1skiver
Kålrot (Kålrabi)(i liten bit)
0.5stk
1ts
Spisskummen(malt)
0.5ts
1klype(r)
0.5ts
1ts
1ss
Ingefær(finrevet)
250g
SLIK GJØR DU
Skrell og hakk løk og hvitløk. Skrell og skjær gulrøtter, poteter, pastinakk, søtpoteter og kålrot i ca. 2 cm store biter. Skjær blomkål i buketter.
Stek spisskummen i 2 ss olje i ca. ½ minutt i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og stek til løken er blank og myk.
Tilsett alt krydderet og rør om. Bland i alle grønnsakene. Tilsett 2–3 ss vann og la det småkoke under lokk til grønnsakene er myke. Tilsett blomkål, crème fraîche og ingefær. La dette småkoke i ca. 5 minutter. Krydre med 1 ts salt og smak til.
Kok de grønne bønnene raskt i lett saltet vann.
Server gryten med bønner og finhakket persille. Nanbrød er godt til.