Grønnsakspickles i karri Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Grønnsakspickles i karri

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Grønnsakspickles i karri

SYLTEDE GRØNNSAKER: Grønnsakspickles i karri.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dersom du vil lage skikkelig dansk remulade, er denne picklesen perfekt i. De syltede grønnsakene er også nydelige som tilbehør til julemiddagen eller rett og slett som pålegg på en rugbrødskive.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Blomkål(i små buketter)
5stk
Sjalottløk(små, skrelte)
400g
Gulrot(i grove terninger)
150g
Brekkbønner(delt i tre)
10stk
Sylteagurk(cornichons)

Saltlake

130g

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp saltlaken. Kok grønnsakene kjapt i saltlaken, helst i flere omganger. Legg dem rett over i isvann. La så grønnsakene dryppe av i en sil. 

  2. Varm oljen i en gryte. Tilsett karri og de andre krydderne, og rist dem lett. Tilsett mel og rør godt rundt.

  3. Ha så i eplejuice. Kok opp, og spe med eddik. Tilsett sukker og hvitløk. 
    La alt småkoke i 6-7 minutter uten å røre.

  4. Tilsett grønnsakene. Kok opp og smak til med eddik og sukker. 

  5. Avkjøl litt i gryten før du heller i rene, sterile glass.

  6. Legg en skive pepperrot øverst i hvert glass, det gir god smak og er konserverende.

SYLTEDE GRØNNSAKER: Grønnsakspickles i karri.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN