nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
72t
Sylta høstgrønnsaker
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
72t
Sylta høstgrønnsaker
SYLTA: Etter noen døgn i deilig lake blir høstgrønnsakene til hjemmelaget pickles, som smaker mye bedre enn glassene fra butikken.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
3.7 (9 stemmer)
Disse grønnsakene smaker fantastisk. Etter noen døgn i deilig lake blir de til hjemmelaget pickles, som smaker mye bedre enn glassene fra butikken.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2dl
Eplesidereddik(andre typer kan også brukes)
8dl
1bunt
10stk
2stk
6skiver
1stk
Blomkål(liten, i buketter)
1stk
Kålrot (Kålrabi)(liten, i terninger)
1stk
Løk (kepaløk)(i båter)
1stk
Gulrot(i staver)
SLIK GJØR DU
Kok opp eddik, sukker og vann sammen med urter og krydder.
Kutt grønnsakene i biter. Ha først kålrot og løk i den kokende laken, og kok i rundt 5 minutter. Ha så i gulrøtter og blomkål, og kok videre i 2 minutter.
Fyll på rene glass, og lukk hermetisk. Sett de sylta grønnsakene på et kjølig og mørkt sted. De smaker nydelig som tilhør til både kjøtt og fisk, og egner seg også godt i en salat.
SYLTA: Etter noen døgn i deilig lake blir høstgrønnsakene til hjemmelaget pickles, som smaker mye bedre enn glassene fra butikken.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
3.7 (9 stemmer)