Sylta sopp
Sylta sopp Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
20min

Sylta sopp

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
20min

Sylta sopp

HØSTMAT: Karla Siverts sylter sopp.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4 (3 stemmer)
Dette er en veldig god måte å ta vare på all den gode skogsoppen på. Deilig å bruke i salater, i soppsuppe eller som tilbehør til kjøttretter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Kantarell(blandet skogssopp)
2.5dl
2.5dl
1stk
Timian(kvast)

SLIK GJØR DU

  1. Vask og rens soppen grundig og del opp større sopp i mindre biter.

  2. Kok opp alt utenom soppen. Ha så i soppen og kok i 8 minutter.

  3. Hell alt over på steriliserte glass og lukk hermetisk. Pass på at glasset er skikkelig lukket. Oppbevar på et tørt og kjølig sted. Kjøleskap er fint. Soppen må stå et par dager før smaken setter seg.

HØSTMAT: Karla Siverts sylter sopp.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN