Koteletter med kryddersmør Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Koteletter med kryddersmør

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Koteletter med kryddersmør

Stekte nakkekoteletter med hjemmelaget kryddersmør med sitron er en saftig og god middag. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.9 (17 stemmer)
Kjøp gjerne nakkekoteletter. De er fettmarmorert og blir derfor ikke så lett tørre. Vanlige svinekoteletter er magrere, men må stekes riktig slik at de holder seg saftige. La fettet sitte på når du steker. Det gir smak til kotelettene og gjør dem saftige. Skjær heller bort fettet på tallerkenen, hvis du ikke vil spise det.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sitronsmør

100g
2ts
Sitron(revet skall)
0.5fedd
Hvitløk(presset)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Tørk kotelettene godt og stek dem i varm panne i smør ca. 2 minutter på hver side. Trekk pannen av varmen og legg på lokk. La kotelettene stå ca. 5–10 minutter.

  2. Del sopp i skiver, bønner i mindre biter og løk i båter. Stek sopp og grønnsaker i smør i panne til det er mørt, ca. 10 minutter.

  3. Rør sammen ingrediensene til smøret og server det til kotelettene og grønnsakene sammen med eventuelt pasta, ris eller poteter.

Stekte nakkekoteletter med hjemmelaget kryddersmør med sitron er en saftig og god middag. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.9 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN