Ovnsstekt kyllinglår med mos
Ovnsstekt kyllinglår med mos
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Legg dem i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 30 minutter til de er gjennomstekte.
Kok bønnene i lettsaltet vann i noen minutter. Hell av vannet. Skjær soppen i skiver, hakk hvitløken og grovhakk persillen. Skjær bacon i biter og sprøstek i varm panne. Legg baconet på kjøkkenpapir.
Skrell poteter og kok i lettsaltet vann. Legg i blomkålbuketter mot slutten av koketiden og kok til potetene og blomkålen er myke. Hell av vannet og mos poteter og blomkål. Tilsett smør og fløte, og pisk gjerne mosen luftig med en ballongvisp. Smak til med salt og pepper.
. Varm opp olivenolje i en stekepanne og stek sopp og bønner. Bland med hvitløk og persille. Ta kyllingen ut av ovnen. Kok sjyen sammen med buljong og fløte, og smak til med salt og pepper.
Server kyllingen med mosen, sjyen og grønnsakene.