Chorizo (chouriço)

Chorizo (chouriço)

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Måned(er), ved 3 - 6 ºC

    Opprinnelse

      Spania

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      360
      Proteiner
      20.7
      Fett
      29.1
      Karbohydrater
      3.4

    Norsk sesong

      Chorizo er en sterkt krydret spansk pølse (chouriço på portugisisk), som i hvoedsak er laget på svinekjøtt. Den kan være fersk, men er som oftest speket og gjerne røkt. De kjennes igjen på sin karakteristiske rødfarge, som de får fra tørket og røkt rød paprika. Chorizo egner seg perfekt som pålegg, i salater, som snacks - og ikke minst som ingrediens og smaksetter i gryteretter, som den spanske nasjonalretten Paella. Fersk chorizo må stekes eller grilles før du spiser den.