Blåskjell med chipotle og chorizo
Blåskjell med chipotle og chorizo
BRENNHETT: Blåskjell med tørket og røykt chili
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg den tørkede chilien i hvitvinen, så den blir bløt. Gjør det gjerne før du setter i gang og skylle og sortere skjell.
Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og grovhakk. Skjær chorizo i skiver.
Varm olje i en gryte. Stek hvitløk og chorizo så hvitløken blir gyllenbrun og pølsebitene sprø. Fisk ut flestepartene av pølsebitene og legg til siden. Ha i chipotle, skjell, hvitvin og fløte. Sett på lokk, skru opp varmen og la dampe skikkelig i 3-5 minutter til de fleste skjellene har åpnet seg. (Venter du til alle har åpnet seg, vil veldig mange bli overkokt, små, kjipe og tørre.)
Løft ut skjellene med en hullsleiv og ha dem i en bolle. Kok sausen i 1-2 minutter, så den blir tyktflytende. Smak til sausen med sitronsaft og hell over skjellene. Ha oppå biter med sprøstekt chorizo og litt krydder.
BRENNHETT: Blåskjell med tørket og røykt chili
Foto: Mette Randem