Brimis Blåskjellsalat
Brimis Blåskjellsalat
BLÅSKJELLSALAT: Dette er en frisk og delikat salat, og en fin måte å servere blåskjell på. Her er det brukt hjertesalat, men du kan også bruke annet grønn salat du liker.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell sjalottløken og bak den mør på grovsalt på 120 grader i 20-25 minutter.
Rugbrødchips lager du ved å steke tynne rugbrødskiver på 120 grader i ovn til de er sprø.
Del hver hjertesalat i 8 biter. Skjær skiver av selleristang og staver av epler.
Fennikel skjæres tynt, gjerne med en mandolin.
Finhakk den ene sjalottløken og bland med olje og gressløk til en vinaigrette.
Del de bakte sjalottløkene i to og stek dem i panne i olje. Avslutt med hjertesalat slik at den også blir stekt.
Fordel hjertesalat og løk i bunnen på dyp tallerken, og anrett med selleristang, blåskjell, eple og fennikel.
Legg litt vinaigrette over og avslutt med biter av rugbrødchips. Pynt gjerne med noen friske urter, og ha på noen dråper frisk sitronsaft og litt maldonsalt.
BLÅSKJELLSALAT: Dette er en frisk og delikat salat, og en fin måte å servere blåskjell på. Her er det brukt hjertesalat, men du kan også bruke annet grønn salat du liker.
Foto: Mette Møller