Blåskjell og sprøstekte poteter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Blåskjell og sprøstekte poteter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Blåskjell og sprøstekte poteter

NY VRI: Sprøstekte potetskiver, lun nykål og dampede blåskjell kokt inn med fløte. Voila, en norsk variant av franskmennenes «moules frites». 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (13 stemmer)
Dette er Brimis variant av franskmennenes «moules frites». Tynne og sprøstekte potetskiver er nydelig sammen med de dampede blåskjellene.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5stk
Potet(nypoteter)
0.5stk
1pose(r)
Blåskjell(eller nett)
1dl
Svart pepper(nykvernet)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær eller høvle potetene i tynne skiver. Skjær sjalottløk i tynne ringer. Varm litt olje i ei panne, og stek til potetene er sprø. Legg sjalottløk oppå potetene. Potetene skal ikke snus, men bare stekes gjennom på den ene siden.

  2. Løft ut potetene, og surr så kålen lett i samme panne.

  3. Damp blåskjellene i like deler vin og vann, og litt nykvernet pepper. Når de har åpnet seg, løfter du dem ut. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg. Sil av kraften. Ha i halvparten så mye fløte som kraft og la det koke inn mens du renser blåskjellene.

  4. Fordel potetskiver på en tallerken, legg over litt varm kål og de rensede blåskjellene. Hell på litt saus, og pynt med frisk dill.

NY VRI: Sprøstekte potetskiver, lun nykål og dampede blåskjell kokt inn med fløte. Voila, en norsk variant av franskmennenes «moules frites». 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN