Blåskjell og sprøstekte poteter
Blåskjell og sprøstekte poteter
NY VRI: Sprøstekte potetskiver, lun nykål og dampede blåskjell kokt inn med fløte. Voila, en norsk variant av franskmennenes «moules frites».
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær eller høvle potetene i tynne skiver. Skjær sjalottløk i tynne ringer. Varm litt olje i ei panne, og stek til potetene er sprø. Legg sjalottløk oppå potetene. Potetene skal ikke snus, men bare stekes gjennom på den ene siden.
Løft ut potetene, og surr så kålen lett i samme panne.
Damp blåskjellene i like deler vin og vann, og litt nykvernet pepper. Når de har åpnet seg, løfter du dem ut. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg. Sil av kraften. Ha i halvparten så mye fløte som kraft og la det koke inn mens du renser blåskjellene.
Fordel potetskiver på en tallerken, legg over litt varm kål og de rensede blåskjellene. Hell på litt saus, og pynt med frisk dill.
NY VRI: Sprøstekte potetskiver, lun nykål og dampede blåskjell kokt inn med fløte. Voila, en norsk variant av franskmennenes «moules frites».
Foto: Mette Møller