nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Surf & turf med laks og chorizo
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Surf & turf med laks og chorizo
Surf & turf er en amerikansk begrep på retter der man kombinerer ingredienser fra havet med kjøtt.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2stk
Laks(fileter, à 125 g)
1bunt
Cherrytomat(og andre grønnsaker, som f. eks squash og løk)
1klype(r)
1klype(r)
1ss
1ss
Sennepsfrø(hvite)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Skjær laks, chorizo og grønnsaker i mindre biter. Fordel dette jevnt på spyd, og krydre med salt og pepper. Legg spydene i en ildfast form, drypp over 1 ss olje, og strø over sesamfrø. Grill spydene ca. 10 minutter rundt det hele.
Rør sammen limeskall og yoghurt. Smak til med salt og pepper. Riv ingefæren og grovhakk chilien. Kjør alle ingrediensene til urtesausen sammen til en saus med en stavmikser.
Varm brødene på grillen, og server dem med spydene, urtesaus og limeyoghurt.