nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t 15min
Bakt ribbe med chorizo, paprika og bakt hvitløk
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t 15min
Bakt ribbe med chorizo, paprika og bakt hvitløk
TEMPERAMENT: Gi kjøttet styrke og temperament. Stek ribba med chili, paprika og chorizo.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
3.2 (56 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Trodde du man bare kunne spise ribbe på én måte?
Hvor tung oppskriften blir avhenger mye av hva slags tilbehør du bruker. Jeg synes det er godt å bake potetbåter i langpanna ved siden av kjøttet. Det blir ganske mektig. En annen, litt lettere variant, er å servere med grønnsaker, for eksempel en kombinasjon av brokkoli, grønnkål og grønne bønner (med litt hvitløk, sitronsaft og olje), og eventuelt litt brød.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1kg
Svineribbe(eller buklist)
2ts
1ts
2stk
Rød chili(kan sløyfes)
2stk
Paprika(rød)
4stk
Chorizo (chouriço)(sterke, i biter)
4stk
Hvitløk(hele)
2stk
Løk (kepaløk)(i skiver)
SLIK GJØR DU
Gni kjøttet med salt og sukker. Hvis du kan gjøre dette dagen i forveien, er det flott. (Men ikke nødvendig.)
Forvarm ovnen til 180 grader.
Gni inn kjøttet med paprika- og chilipulver. Del paprika og chili i skiver. (Fjern frøene fra paprikaen for syns skyld, og fra chilien, hvis du vil ha retten litt mildere.)
Ha kjøttet i en ildfast form sammen med løk, paprika, chili, chorizo og hvitløk. Bak i 1 times tid. Ta ut hvitløken. Skru ned temperaturen til 120 grader og bak videre i halvannen til to timers tid, til kjøttet holder på å falle fra hverandre.
TEMPERAMENT: Gi kjøttet styrke og temperament. Stek ribba med chili, paprika og chorizo.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
3.2 (56 stemmer)