Bakt ribbe med appelsin
Bakt ribbe med appelsin
SVIN MED APPELSIN: Så godt at du nesten ikke klarer å stoppe og spise. Skal du ha ribbe mer enn en gang i jula, prøv denne varianten.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Gni kjøttet med salt og pepper og legg i en ildfast form. Press en av appelsinene og ha væsken over kjøttet.
Legg de utpressede bitene under og over, krydre med allehånde og legg laurbærblad oppå og under. (Finner du ikke økologisk appelsin, skyll og børst appelsinen først.)
Dekk med folie. Hvis du har tid, la kjøttet ligge over natta. Da får det mer smak, blir saftigere og bedre. Det gir god smak.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bak i ovnen i 2 timers tid. Ta av folien og bak i 20 minutter eller lenger uten folie.
SVIN MED APPELSIN: Så godt at du nesten ikke klarer å stoppe og spise. Skal du ha ribbe mer enn en gang i jula, prøv denne varianten.
Foto: Mette Randem