Ribbe med ingefær
Ribbe med ingefær
RIBBE MED INGEFÆR: Karlas favorittribbe er glasert med en blanding av blant annet ingefær og honning.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERIngefærglasur
SLIK GJØR DU
Rist alle krydderne i tørr panne og kjør til en deilig kryddermiks i blender eller morter. Smør ribba godt inn med krydderblandingen. Gjør dette aller helst et par dager i forveien, slik at ribba får stå kaldt og trekke godt inn kryddersmaken før steking.
Sett stekeovnen på 230 grader. Legg en dyp tallerken opp ned i langpanna, og legg så ribba med svoren opp, oppå tallerkenen. Du kan eventuelt lage en liknende form av aluminiumsfolie hvis du ikke har en passende tallerken.
Hell 3-4 dl vann i langpanna, og dekk med aluminiumsfolie. Stek så i 30-40 minutter.
Ta vekk folien. Skru ned ovnen til 200 grader, og stek videre i om lag 1 1/2 time. Sjekk at det hele tida er litt vann i bunnen av panna.
Hell av og ta vare på fettet/sjyen, og la ribba hvile minst 30 minutter før du skjærer i den.
Bland alt sammen i en kjele, og kok inn til en deilig og tykk glasur. Du kan jevne med litt maisenna om du ikke ønsker en for konsentrert smak.
Pensle hele ribba med den varme glasuren, og server resten som saus ved siden av.
RIBBE MED INGEFÆR: Karlas favorittribbe er glasert med en blanding av blant annet ingefær og honning.
Foto: Mette Møller