Sommerribbe piri-piri
Sommerribbe piri-piri
TID FOR RIBBE: Hvorfor ikke lage ribbe om sommeren? Karla Siverts serverer spicy sommerribbe med masse spennende krydder i juni, og det er deilig sommermat!
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Dagen før du skal spise, eller enda litt før, gnir du ribba godt inn med grovt salt og grovkvernet pepper. Få krydderet inn i alle kriker og kroker, og særlig godt inn i svoren. Pakk ribba inn i aluminiumsfolie og la den ligge i kjøleskapet til den skal stekes.
Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme, ikke varmluft.
Legg ribba med svorsiden ned i en ildfast form eller i en langpanne med litt dybde.
Hakk den hvite delen av vårløken i grove biter. Det grønne finstrimler du og pynter med når du serverer.
Fordel laurbærblad, hvitløk, vårløk, sitrongress, chili, sriracha, sesamolje og ingefær rundt i formen, og hell over vann. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den inn i ovnen. Stek ribba i 45 minutter.
Ta ut ribba og skru ovnen ned til 90 grader. Vanlig over- og undervarme, ikke varmluft.
Ta av aluminiumsfolien og krøll den til en ball. Snu ribba så svoren vender opp. Legg folien under ribba. Jeg vil anbefale å stikke et steketermometer inn i den tykkeste delen av ribba, men pass på så den ikke treffer noe ben. Når ovnen holder 90 grader settes ribba tilbake i ovnen.
Stek så ribba i ca. 7 timer til steketermometeret viser 80 grader.
Nå skal du gjøre noe magisk! Skru ovnen opp til 275 grader. Sett deg gjerne foran ovnen og følg med på den fantastiske "poppingen". Dette tar ca. 20 minutter. Så har du en deilig, krydret ribbe med nydelig, sprø svor.
La ribba hvile en stund på kjøkkenbenken før du skjærer i den.
TID FOR RIBBE: Hvorfor ikke lage ribbe om sommeren? Karla Siverts serverer spicy sommerribbe med masse spennende krydder i juni, og det er deilig sommermat!
Foto: Mette Møller