Alfsens gnocchi med bakt klippfisk
Alfsens gnocchi med bakt klippfisk
SMART PÅSKEMAT: Klippfisk er lett i vekt, og dermed lett å ha med seg. Altså smart påskemat når man må gå et stykke til hytta.
Foto: Ole Martin AlfsenDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok potetene i usaltet vann. Når potetene er møre, sil av og damp de skikkelig tørre under et klede og lokk.
Mos gjennom en sikt eller en potetpresse og la det avkjøle seg litt.
Bland inn mesteparten av melet, parmesan og eggeplommene, smak til med salt, pepper og muskat.
Deigen skal være relativt tørr men smidig, lett å rulle så den må ikke være for porøs. Tilsett evt mer/alt melet om den er for fuktig. Den skal være såpass fuktig at du trenger litt mel på bordet når du ruller ut pølsene.
Trill ut pølser og kutt i 1 cm skiver. Trekkes i kokende, lettsaltet vann, når de flytter opp er de ferdige.
Løft ut med en hulløse og legg på et oljet brett og legg plast over.
Oppbevar i romtemperatur opptil 2 timer eller kjøl ned.
Varm opp igjen på samme måte ved servering og vendt inn i sausen/sjyen fra klippfisken.
Del opp den utvannede klippfisken i porsjonsstykker og legg i et oljet, ildfast fat.
Fordel pølse og grønnsakene rundt fisken sammen med urtene, hell over olje, litt vin, krydre med salt og pepper og sitron.
Bakes i ovn ved 170 grader til fisken er gjennomtrukket men fremdeles saftig, omtrent 12-15 minutter.
SMART PÅSKEMAT: Klippfisk er lett i vekt, og dermed lett å ha med seg. Altså smart påskemat når man må gå et stykke til hytta.
Foto: Ole Martin Alfsen