Adams kyllingbryst stekt på skrog Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
3t

Adams kyllingbryst stekt på skrog

nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
3t

Adams kyllingbryst stekt på skrog

MASSE GOD SMAK: Smaksløkene får kose seg med denne retten.

Foto: Adam Bjerck

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.3 (6 stemmer)
Det blir minst en lammemiddag på Adam Bjerck i løpet av påsken, men kylling med lekkert tilbehør er også god påskemat, mener han. Denne kyllingoppskriften er det litt høytid over.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

 1. Varm opp ovnen til 150 grader.

 2. Kutt av lårene fra kyllingen og ta til siden.

 3. Lag et snitt langs beinet på lårene, og kutt rundt beinet slik at du sitter igjen med kun kjøttet. Bank kjøttet litt flatt med baksiden av en kjele og krydre med litt salt og pepper.

 4. Smak til med litt salt og finhakket gressløk.

 5. Skrell sellerirot og epler, kutt i terninger og ha selleriroten i en kjele. Dekk med vann og kok de møre - cirka 20 minutter. De siste fem minuttene har du i epleterningene.

 6. Når dette er mørt, siler du av vannet. Kjør sammen med 2 dl melk og 2 ss smør, og smak til med litt salt.

 7. Rend og del rosenkål i to. Skrell kålroten og del i jevne biter. Kutt av toppen på gulrøttene og grovhakk hasselnøttene.

 8. Varm opp en vid stekepanne med olje og stek grønnsakene og nøttene sammen til de har fått en gyllenbrun farge. Tilsett 2 ss smør og stek videre til smøret er smeltet. Vend inn litt finhakket gressløk.

 9. Bruk tommelen og press litt av skinnet på brystene opp,slik at du får en lomme på hvert bryst, legg et blad med salvie og en liten skive med smør i hver lomme, krydre hele kyllingen med salt og pepper og bak i ovnen i ca 35-40 minutter.

 10. Bruk gjerne et steketermometer, når kyllingen når ca 60-61 grader i kjernetemperatur er den klar.

 11. Varm opp en stekepanne til middels høy varme med litt olje, legg lårstykket med skinnsiden ned, og legg litt press oppå - som en stålpanne eller lignede. La den stå og steke til skinnet har fått en gyllenbrun, jevn farge, snu den og stek i 2 minutter til.

 12. Rens og kutt purreløk i skiver, varm opp en kjele med 1 ss smør og stek purreløken til den er blank. Tilsett så 2 ss honning og saften fra 3 appelsiner, og kok til halvparten.

MASSE GOD SMAK: Smaksløkene får kose seg med denne retten.

Foto: Adam Bjerck

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.3 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN