Rosépepper
Rosépepper
Oppbevaring
Holdbarhet
- Måned(er), ved 3 - 6 ºC
Opprinnelse
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
214
Proteiner
3.6
Fett
14.3
Karbohydrater
14.3
Norsk sesong
Rosépepper har en blomsteraktig aroma med fyldig avrunding. Rosépepper passer til fisk og skalldyr, kalve- og lammekjøtt, kylling, lyse sauser, pastaretter, meieriprodukter, desserter og som dekorasjon.
Rosépepper kommer fra rosépeppertreet. Selve krydderet er de små, runde steinfruktene, som er omgitt av et tynt rosa skall. Rosépepper forekommer som lufttørket, frysetørket og fersk innlagt i eddik.
Rosépeppertreet inngår i cashewfamilien. Den som er allergisk mot for eksempel cashew- og pistasjnøtter, bør være forsiktig.