Rosépepper

Rosépepper

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Måned(er), ved 3 - 6 ºC

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        214
        Proteiner
        3.6
        Fett
        14.3
        Karbohydrater
        14.3

      Norsk sesong

        Rosépepper har en blomsteraktig aroma med fyldig avrunding. Rosépepper passer til fisk og skalldyr, kalve- og lammekjøtt, kylling, lyse sauser, pastaretter, meieriprodukter, desserter og som dekorasjon. Rosépepper kommer fra rosépeppertreet. Selve krydderet er de små, runde steinfruktene, som er omgitt av et tynt rosa skall. Rosépepper forekommer som lufttørket, frysetørket og fersk innlagt i eddik. Rosépeppertreet inngår i cashewfamilien. Den som er allergisk mot for eksempel cashew- og pistasjnøtter, bør være forsiktig.