Viltgryte med reinsdyrkjøtt
Viltgryte med reinsdyrkjøtt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Viltgryte med reinsdyrkjøtt

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Viltgryte med reinsdyrkjøtt

Viltgryte med bacon, småløk, hvitløk, sopp, gulrot, persille, rødvin og reinsdyrkjøtt er perfekt høstmat. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

3.1 (13 stemmer)
I denne gryten kan du også bruke annet type viltkjøtt, hvis du har tilgang på det.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
750g
Reinsdyrkjøtt(beinfritt - velg elg- eller reinsdyrkjøtt)
1ts
2ss
Smør(til steking)
150g
10stk
Løk(småløk)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
2stk
4dl
Kraft(viltkraft eller oksekraft)
0.5flaske
4stk
Einerbær(knuste)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kjøttet i store terninger. Stek bacon i litt smør sammen med løk i en panne. Ha det over i gryten.

  2. Stek sopp og selleri i skiver, gulrot i terninger og persillerot i staver og ha det i gryten. Vend kjøttet i litt mel og brun bitene på alle sider i et par omganger. Krydre med salt og pepper.

  3. Ha alt i gryten og hell over kraft, rødvin og resten av krydderet. Kok opp å la det trekke på svak varme en times tid eller til kjøttet er mørt. Pynt med hakkede urter.

  4. Server gryten med potetstappe som er tilsmakt med urter.

Viltgryte med bacon, småløk, hvitløk, sopp, gulrot, persille, rødvin og reinsdyrkjøtt er perfekt høstmat. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

3.1 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN