Sotet laks med pepperrotsaus
Sotet laks med pepperrotsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Sotet laks med pepperrotsaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Sotet laks med pepperrotsaus

Soter du fisken, får den en lett røyket smak! Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

4 (1 stemmer)
Å sote laksen innebærer at den stekes raskt på kort tid i en skikkelig varm panne uten fett. Det gir også en lett røyket smak på fisken.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Laks(porsjonsfileter, ca 600 g)
1ts
1ts
Svart pepper(grovmalt)

Mathvete med urter

2dl
Mathavre.(eller mathvete)
0.5dl
Kruspersille(og andre urter, hakket)
1ts

Pepperrotsaus

2ss
Pepperrot(revet)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Kok mathvete etter anvisning på pakken. Del sukkererter i biter, skjær vårløk i ringer og hakk urtene. Bland det med mathvete. Tilsett rapsolje og salt.

  2. Bland sausen og smak til med pepperrot.

  3. Stek fisken, strø over salt og krydder mens den stekes.

  4. Server fisken med mathvete, sausen, småtomater og salat.

Soter du fisken, får den en lett røyket smak! Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

4 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN