Ananas- og agurksalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Ananas- og agurksalat

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Ananas- og agurksalat

<b>FRISK:</b> Søtsterk og frisk salat, passer perfekt som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Synøve Dreyer

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.1 (5 stemmer)
Denne agurksalaten smaker deilig asiatisk av frisk ingefær. Salaten blir ofte servert i både India og Thailand og kan være et friskt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter, og nydelig garnityr til en litt annerledes taco. Hvor sterk retten blir, er avhengig av hvor sterk chili du velger.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dressing

1stk
Rød chili(Medium sterk)
2ss
1stk
1ss
0.5stk
Ananas(Fersk)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Start med dressingen. Splitt opp chilien på langs og skrap ut frø og skillevegger. Finhakk chilien og rør det sammen med de øvrige ingrediensene. Start med små mengder og smak deg frem til hvor sterk du vil ha dressingen.

  2. Skyll agurken og trekk en gaffel nedover den så den blir stripet. Gni agurken inn med salt og la den ligge i 10-15 minutter. Skyll og tørk den godt. Skjær agurken i centimeterstore terninger.

  3. Skrell ananasen, skjær den i skiver og skjær skivene i terninger på størrelse med agurkterningene.

  4. Bland agurk, ananas og ingefær, hell dressingen over og bland salaten godt.

<b>FRISK:</b> Søtsterk og frisk salat, passer perfekt som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Synøve Dreyer

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.1 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN