Ananas- og agurksalat
Ananas- og agurksalat
<b>FRISK:</b> Søtsterk og frisk salat, passer perfekt som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Synøve DreyerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med dressingen. Splitt opp chilien på langs og skrap ut frø og skillevegger. Finhakk chilien og rør det sammen med de øvrige ingrediensene. Start med små mengder og smak deg frem til hvor sterk du vil ha dressingen.
Skyll agurken og trekk en gaffel nedover den så den blir stripet. Gni agurken inn med salt og la den ligge i 10-15 minutter. Skyll og tørk den godt. Skjær agurken i centimeterstore terninger.
Skrell ananasen, skjær den i skiver og skjær skivene i terninger på størrelse med agurkterningene.
Bland agurk, ananas og ingefær, hell dressingen over og bland salaten godt.
<b>FRISK:</b> Søtsterk og frisk salat, passer perfekt som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Synøve Dreyer