And med fennikelsalat
And med fennikelsalat
EN DELIKAT FORRETT: Tynne skiver av varmrøkt and servert sammen med syrlig fennikelsalat.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Brimi bruker en liten ABU-røyker til andebryst. Det er en liten turrøykeovn som er enkel å bruke, og som også egner seg fint til å røyke fisk. Gni andebrystet inn med salt, og la det ligge i kjøleskap i 2 døgn.
Rut opp svoren, og legg andebrystet i kald panne med skinnsida ned. Sett på sterk varme, og stek til skinnet har fått fin farge. Snu, og brun litt på den andre sida før du legger brystet inn i ABU-røykeren, som er oppvarmet med einer.
La brystet røykes i ca. 20 minutter. Pass på varmen. Hvis du ikke kan holde hånden på lokket, så er det for varmt. Trekk da røykeren litt av varmen.
Hvis du ikke har ABU-røyker, så brun brystet som forklart over, og stek det så i stekeovn på 185 grader i 12-15 minutter.
La andebrystet hvile før du skjærer det i tynne skiver.
Høvle tynne skiver fennikel, bland sammen salt, sukker, sitron og hakket estragon, og vend dette inn i fennikelen. Server salaten sammen med skiver av andebryst og gjerne litt majones eller rømme.
EN DELIKAT FORRETT: Tynne skiver av varmrøkt and servert sammen med syrlig fennikelsalat.
Foto: Mette Møller