Appelsinmoussekake
Appelsinmoussekake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Riv mandelmassen grovt, og rør den med ett egg av gangen. Sikt i kakao, og rør i hakket sjokolade.
Hell røren i en bakepapirkledd form, ca. 24 cm i diameter. Stek bunnen på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Legg alle gelatinplatene i kaldt vann i minst 7 minutter.
Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis, vend i yoghurten.
Hell halvparten av appelsinsaften til moussen i en kjele. Varm opp og rør 4 av gelatinplatene ut i varm appelsinsaft. Tilsett resten av appelsinsaften. Avkjøl til det blir en tyktflytende konsistens. Bland eggedosisen i gelatinbladningen. Pisk fløten til luftig krem, men ikke for mye, og bland med resten. Hell moussen over bunnen, og sett den kjølig for å stivne.
Gelé: Varm opp halvparten av appelsinsaften og sukker i en kjele. Ta kjelen av varmen, og legg i resten av gelatinplatene. Rør om til de løser seg. Hell i resten av appelsinsaften. La det avkjøles til en tyktflytende konsistens, og hell dette over kaken. La gelélokket avkjøles i kjøleskapet.
Pynt kaken med appelsinskiver og noen friske mynteblader ved servering.