nivå
Middels
aktiv
12min
totalt
1t 30min
Aprikos- og nøttebiter
nivå
Middels
aktiv
12min
totalt
1t 30min
Aprikos- og nøttebiter
Server bollene til frokost med appelsinmarmelade.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Klipp aprikosene i biter og grovhakk nøttene. Smuldre gjæren i en bakebolle. Kok havregryn og 1 dl vann ca. 2 minutter. Tilsett 5 dl vann og rør rundt. Hell blandingen over gjæren og rør til den har løst seg opp.
Tilsett de øvrige ingrediensene og arbeid til du har fått en løs og smidig deig. La den heve under plast ca. ½ time. Ha deigen på et godt melet bakebord.
Del deigen opp med en deigskrape eller stekespade i ca. 25 biter. Legg bitene på stekeplate dekket med bakepapir. Etterhev ca. 20 minutter.
Stek bitene midt i ovnen ved 250° i 10–12 minutter. Avkjøl på rist.