Aprilboller med kesam
Aprilboller med kesam
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, hell i melken og varm til væsken er fingervarm.
Hell væsken over gjæren, og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt, bakepulver, kardemomme og mel. Elt til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Hold evt. av noe mel.
La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter. Ta deigen opp på bakebordet, del i 16 emner og trill til boller. Legg gjerne bollene i smurte muffinsformer på muffinsbrett.
Sett bollene til heving på lunt sted under plast 20–30 minutter.
Pensle bollene med sammenvispet egg før steking. Stek bollene midt i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter.
Avkjøl bollene på rist. Del bollene i to. Legg på vanilje-kesam og noen bær. Legg på lokket, og dryss over et tynt lag med melis over bollene like før servering.