Baguetter med hvitløk og urter
Baguetter med hvitløk og urter
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Hell vannet i en bakebolle, som skal være riktig kald. Tilsett hvetemel og arbeid deigen med maskinen ca. 8 minutter. Smuldre i gjæren og arbeid deigen ca. 2 minutter. Tilsett saltet og arbeid deigen ytterligere 2 minutter. Dekk deigen med et fuktig håndkle og sett den til heving 4–6 timer.
Rør sammen olivenolje, krydder og presset hvitløk og la blandingen trekke 4–6 timer.
Ta fram den kalde deigen og legg den på melet bakebord. Kjevle den ut til 30 x 30 cm og skjær opp i tre jevnstore lengder.
Sil opp litt av krydderoljen til du får ca. 2 ss olje til pensling. Skrap ut krydderurtene og ha de over i resten av oljen.
Pensle krydderoljen med krydderet i over deiglengdene og rull deigen sammen. Snu brødene noen ganger og legg dem på en bakeplate med bakepapir.
La bagettene etterheve til dobbel størrelse i ca. 45 minutter. Pensle den silede oljen over brødene og stek dem ved 250° midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. Server bagettene til supper, salater og gryter.