nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
25min
Bakt hummer med appelsin
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
25min
Bakt hummer med appelsin
FRISKT: Bakt hummer med appelsin
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (9 stemmer)
Kombinasjonen av hummer, smør og sitron er jo ganske vanlig. Jeg synes det er enda bedre å bruke appelsin, som har noe av den samme friske syrligheten, samtidig som den ikke er fullt så spiss.
Når man koker hummeren, gir man bort mye av smaken – til kokevannet. Jeg synes det er mye bedre å bake den, i smøret, med appelsinen (eller sitron), for da oppnår man en mer konsentrert smak. Ingenting går til spille, og hummerkjøttet blir brunet og ekstra smaksrikt.
Hummer er dyrt, men det viktigste er å ha en smak. Med masse brød kan en kiloshummer bli en deilig rett til fire.
Denne oppskriften er hentet fra Viestads spalte "Det beste jeg vet" i Dagbladet Magasinet.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Hummer(levende, omtrent 1 kilo)
100g
2ss
Løk (kepaløk)(finhakket)
1stk
Appelsin(helst økologisk)
Salvie(evt estragon,persille,sitronmelisse eller andre urter, kan sløyfes)
SLIK GJØR DU
Skru ovnen på 250 grader og sett inn en ildfast form samtidig.Del hummeren i to med en stor kniv. Hvis du synes det er for brutalt å dele den i to mens den lever, kan du koke den i 2 minutter før du deler den. (Men det er ikke sikkert at dette er bedre for hummeren.) Ta vare på væsken som renner ut av hummeren.
Ta ut den ildfaste formen av ovnen. Ha i smør og løk, eventuelt også urter.
Legg oppi hummeren mens smøret fortsatt freser. Del appelsinen i 4, klem ut mesteparten av saften. Legg de utpressede appelsinbitene ved siden av. Sett i ovnen og reduser varmen til 200 grader. Bak i 20 minutter.
FRISKT: Bakt hummer med appelsin
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (9 stemmer)