Bålgrillet kylling
Bålgrillet kylling Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Bålgrillet kylling

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Bålgrillet kylling

Kyllingen må grilles godt, fra alle kanter: Heng den på siden av bålet, der det er sterk strålevarme. Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (2 stemmer)
Det tar tid, det er ikke til å komme fra. Eller, forresten. Du kan faktisk bruke samme teknikk på kyllingen som i oppskriften på lammeskank. Baker du kyllingen på 75 grader i 3 timer, så er den nesten ferdig når du skal grille. Da handler grillingen mest om å sette smak og gjøre den siste oppvarmingen. (Vær veldig forsiktig når du skal flytte og ellers behandle den forvarmede kyllingen, den faller lett fra hverandre.) Server med grønne bønner og salat. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Kylling(stor landkylling)
1klype(r)
1klype(r)
1bunt
Timian(og andre urter)
1ss
Smør(eller olje)
500g
Potet(kokt)

SLIK GJØR DU

  1. Gni kyllingen inn med salt og pepper og fyll buken med urter. La gjerne stå et par timer med saltet. (Eller mer, men da må du ha kyllingen i kjøleskap.)

  2. Tenn bål. Bygg det gjerne høyt, da er det lettere å få fart i det, og det brenner jevnere. Legg kyllingen i hønsenetting og brett igjen, eller bind med ståltråd. Fest denne pakken i en jernstang, sett jernstangen mot en bukk av noe slag. (En stol, trinnet på en gardinstige, en stor stein, hoggestabbe.)

  3. La kyllingen henge på siden av bålet hvor det er sterk strålevarme. Kyllingen tåler sterk varme. Det den tåler dårligere er å bli håndtert, så det er fint om du slipper å ta på kyllingen underveis, bruk jernstangen til å manøvrere.

  4. Grill kyllingen godt fra alle kanter. Gi den ekstra mye varme der lårene er på sitt tjukkeste. Vær tålmodig. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke i låret der det er på sitt tjukkeste. Er saften som renner ut klar, er den trolig ferdig. 

  5. Pakk opp hønsenettingpakken og dobbelsjekk at den er ferdig ved å brekke til side låret. Det skal ikke være rødt eller rosa. For å få en ekstra god stekeflate, høvle over litt smør eller hell over olje, strø med salt og grill i noen minutter, inntil smøret har smeltet. 

  6. La deretter kyllingen hvile i 15 minutter før du serverer. For potetene er det deilig å la dem ligge noen minutter i utkanten av bålet, slik at de blir litt brente. Server med salt og urter. 

Kyllingen må grilles godt, fra alle kanter: Heng den på siden av bålet, der det er sterk strålevarme. Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN