Banankake med hvit sjokoladekrem
Banankake med hvit sjokoladekrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Banankake med hvit sjokoladekrem

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Banankake med hvit sjokoladekrem

Foto: Siv Gøril Olsen

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (6 stemmer)
Denne kaken er ikke bare farlig god, den er også utrolig enkel å lage! Ingrediensene til både kake og krem skal blandes kjapt sammen i en hurtigmikser med knivblader. Dette er med på å gi både kake og krem en fantastisk fin og lett konsistens. Her får du superoppskriften fra matbloggen Siv baker og steiker.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Banankake

2stk
Banan(gjerne brune, da smaker de nemlig aller mest og best!)
2stk
Egg(romtemperert)
2ts
Sitron(finrevet skall)
170g
Hvetemel(blandet med 30 g Maizena)
0.5ts

Hvit sjokoladekrem

150g
Kremost(naturell)
50g
Smør(romtemperert)

SLIK GJØR DU

 1. Forvarm ovnen til 175 grader.

 2. Smør en springform på 20 cm med smør og dryss over noen spiseskjeer med mel og drei formen rundt slik at melet blir jevnt fordelt i hele formen. Snu formen opp ned over vasken og bank lett i bunnen slik at overflødig mel drysser ut.

 3. I en bolle blandes mel, natron, bakepulver og salt.

 4. Kjør sammen bananer og Cremè Fraîchè i en hurtigmikser med knivblad til du får en fin purè. Skrap ned langs sidene med en slikkepott slik at alt kommer med.

 5. Tilsett eggene, sitronskall og vaniljesukker og kjør sammen i ca 10 sekunder, eller til alt er godt blandet. Tilsett sukker og olje og kjør sammen til alt er godt blandet. Sikt ned de tørre ingrediensene og kjør sammen til en jevn røre.

 6. Hell røra i den smurte springformen og bruk evt en slikkepott til å jevne overflaten.

 7. Stek kaken midt i ovnen i 30-40 minutter eller til et strå spagetti e.l kommer ut av midten av kaka uten rester av kakerøre på.

 8. La kaken avkjøle helt før den has ut av formen og toppes med krem.

 9. Om du ikke har en hurtigmikser med knivblad så går det fint å knuse bananene med en gaffel for så å vispe dem sammen med Cremè Fraîchè. Følg framgangsmåten men bruk en visp til å røre sammen ingrediensene.

 10. Varm hvit sjokolade over vannbad på svak varme. La sjokoladen avkjøle til den ikke lengre er varm men fortsatt er flytende.

 11. Kjør sammen ost, smør og Cremè Fraîchè i en hurtigmikser med knivblad i noen sekunder til en myk og kremet blanding. Skrap ned siden av bollen med en slikkepott. Tilsett den smeltede hvite sjokoladen og vaniljesukkeret og kjør maskinen pulserende noen ganger til en fin og glatt krem.

 12. Bre kremen ut over den avkjølte kaken. Dersom kremen skulle virke for løs kan den stå i kjøleskapet litt.

 13. Pynt kaken med f.eks hakkede pistasjnøtter eller vakre spiselige blomster.

 14. Tips: Ikke kast brune, overmodne bananer, det er disse det smaker alle best av! Putt brune bananer i en brødpose, knyt sammen og putt i fryseboksen til det er på tide og bake noe godt. Bananene tiner fort, klipp tuppene av bananene og klem ut innholdet i en bolle, da har du en smaksrik mos som er perfekt til banankake!

Foto: Siv Gøril Olsen

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN