Bayonneskinke i form
Bayonneskinke i form
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell grønnsakene og kutt i tynne skiver. Rør maisenna ut i litt av den kalde melken. Kok opp blandingen, under omrøring, i en kjele med resten av melken. Tilsett salt og buljongterning og smak til med sennep.
Legg grønnsakene i en ildfast form og hell sennepsausen over grønnsakene. (Du kan gjerne koke grønnsakene ca. 10 minutter på forhånd og da blir steketiden i ovnen noe kortere). Sett formen inn i ovn ved 200° i ca. 30 minutter.
Ta formen ut av ovnen og legg oppskåret bayonneskinke oppå grønnsakene. Ta en skje og øs litt av sennepsausen over bayonneskinken. Strø revet ost over skinken og sett formen inn i ovnen og skru varmen opp til 225°.
La formen stå i ovnen i ytterligere 15–20 minutter, til skinka er blitt gjennomvarm og grønnsakene er kokt. Server gjerne retten med ferskt brød.