nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min
Bearnés i blender
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min
Bearnés i blender
Fordelen med denne teknikken er at du ikke trenger å beregne temperaturen mens du pisker sausen, og du slipper den ubehagelige overraskelsen av å oppdage at sausen har skilt seg bare fordi du snudde deg et sekund.
Her er det ingen slike vurderinger, for alt gjøres i en blender. Her bruker jeg eddik - for å få en syrlig snert - men hvis du heller vil bruke en reduksjon, blir det en noe mer balansert smak. Og teknikken for å lage selve sausen er like enkel.
Gir om lag 3 dl saus.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha eggeplommer, eddik og vin i en blender.
Smelt smøret i en liten gryte. Når smøret er smeltet og har skilt seg, følg med.
Sett på blenderen og hell i smøret litt etter litt - det hele bør ta et halvt til ett minutt, ikke mer.
(Bruker du for lang tid på å helle i smøret, får du lett en litt for fast konsistens).Når væsken i bunnen av gryta begynner å koke, er smøret passe varmt.