nivå
Vanskelig
totalt
4t 30min
Blinis med rømme og lodderogn
nivå
Vanskelig
totalt
4t 30min
Blinis med rømme og lodderogn
SMÅTT OG GODT: Blinis er supre som forrett.
Foto: matprat.noBlinis er russiske pannekaker. Blinis skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Dessuten skal man helst bruke bokhvete, men det er det til og med mange russere som jukser med. De kan serveres både kalde og varme, ofte med rømme, rogn og løk.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 °C, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget. Ha eggeplommen og salt i deigen. Rør godt. La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.
Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.
Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.
Legg blinisene utover et fat, eller på tallerkener. Legg en liten teskje med rømme og rogn på hver. Strø finhakket rødløk over, og topp med litt dill.
SMÅTT OG GODT: Blinis er supre som forrett.
Foto: matprat.no