Blomkål trio
Blomkål trio
BLOMKÅL MED BLOMKÅL: Dette er en av Arne Brimis sommerfavoritter, lun blomkålpuré med nydampet blomkål og godt smør. Vel verdt å prøve for den som er glad i blomkål.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med pureen. Del blomkålen i biter og ha i en kjele. Hell på like deler vann og melk til det akkurat dekker. Kok mørt.
Kjør blomkålen i en foodprosessor, og juster med væsken til passe konsistens. Den skal bli som en litt løs pure, men ikke så tynn som en suppe. Smak til med salt.
Kok et helt blomkålhode med stilk i lettsaltet vann til det er passe mørt.
Snu blomkålbladene kjapt i litt olje i en varm stekepanne, eller legg dem litt i kokevannet slik at de blir varme.
Fordel lun blomkålpure på et fat. Del det nykokte blomkålhodet i 4, legg bitene oppi pureen og ha på litt smør. Fordel blomkålbladene rundt på fatet, og server mens alt er varmt.
BLOMKÅL MED BLOMKÅL: Dette er en av Arne Brimis sommerfavoritter, lun blomkålpuré med nydampet blomkål og godt smør. Vel verdt å prøve for den som er glad i blomkål.
Foto: Mette Møller