nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Brimis enkle reinsdyrgryte
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Brimis enkle reinsdyrgryte
Denne gryta er lett å lage og helt utrolig god. Noen hele tyttebær oppi til slutt gir en fin kontrast.
DETTE TRENGER DU
PERSONER800g
4stk
Sjalottløk(i skiver)
2stk
Gulrot(i skiver)
0.5l
7dl
1ss
Smør(til steking)
1klype(r)
1glass
Ripsgelé(eller rongebærgele)
SLIK GJØR DU
Surr løk og gulrøtter i smør i ei panne til løken er blank, og ha det over i ei gryte.
Skjær kjøttet i passe store biter/strimler, brun det så i panna og ha det over i gryta med grønnsakene.
Hell over vann og kok i fem minutter. Hell så på fløte og kok til det hele tykner og kjøttet er mørt.
Smak til med salt og gjerne litt rognebærgelé eller ripsgelé. Litt brunost er også godt i. Server med kokte poteter eller potetmos.