Brimis hjemmerøkte påskelam Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t 20min

Brimis hjemmerøkte påskelam

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t 20min

Brimis hjemmerøkte påskelam

FØRST INNE: Så ute. Forstek kjøttet inne, før du tar det med ut på bålet.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.7 (7 stemmer)
Her har Brimi forstekt en lammecarré inne på kjøkkenet og tatt med ut til bålet. Oppi en stor aluminiumskjele får det fine lammekjøttet perfekt varme og røyksmak. Ta med deg litt potetsalat ut og kos deg med denne retten. PS: Husk å skaffe deg pinner av bjørk og einer til å binde opp kjøttet.

SLIK GJØR DU

  1. Del lammekjøttet opp i skiver, og gni det inn med litt olje, salt og pepper. Stek det i ovn til steketermometeret viser 62 grader. La så kjøttet hvile litt.

  2. Fest kjøttet på kvister eller grillpinner. Du kan bruke hyssing til å surre det fast. Du kan også bruke annet lammekjøtt, f.eks rester av lammelår eller ytrefilet.

  3. Klargjør en kjele med einerkvister og litt bjørk i bunnen, og sett den over god bålvarme. Stikk pinnene med kjøttet oppi kjelen og dekk med folie over.

  4. La kjøttet røkes i rundt 15 minutter. Kjøttet skal bli godt og varmt og få fin røksmak. Blir kjelen altfor varm, så trekk den litt til side av varmen.

  5. La kjøttet hvile litt før servering. Dryss på litt ekstra salt og pepper og nyt det sammen med en god potetsalat. Perfekt utemat i påsken.

FØRST INNE: Så ute. Forstek kjøttet inne, før du tar det med ut på bålet.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.7 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN