Brimis hjemmerøkte påskelam
Brimis hjemmerøkte påskelam
FØRST INNE: Så ute. Forstek kjøttet inne, før du tar det med ut på bålet.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del lammekjøttet opp i skiver, og gni det inn med litt olje, salt og pepper. Stek det i ovn til steketermometeret viser 62 grader. La så kjøttet hvile litt.
Fest kjøttet på kvister eller grillpinner. Du kan bruke hyssing til å surre det fast. Du kan også bruke annet lammekjøtt, f.eks rester av lammelår eller ytrefilet.
Klargjør en kjele med einerkvister og litt bjørk i bunnen, og sett den over god bålvarme. Stikk pinnene med kjøttet oppi kjelen og dekk med folie over.
La kjøttet røkes i rundt 15 minutter. Kjøttet skal bli godt og varmt og få fin røksmak. Blir kjelen altfor varm, så trekk den litt til side av varmen.
La kjøttet hvile litt før servering. Dryss på litt ekstra salt og pepper og nyt det sammen med en god potetsalat. Perfekt utemat i påsken.
FØRST INNE: Så ute. Forstek kjøttet inne, før du tar det med ut på bålet.
Foto: Mette Møller