Bringebær og lakrissnurrer Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 20min

Bringebær og lakrissnurrer

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 20min

Bringebær og lakrissnurrer

SUPER SMAKSKOMBINASJON: Lakris- og bringebærsnurrer.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (15 stemmer)
Hvetesnurrer fylt med lakris og masse bringebær er en spennende kombinasjon som smaker fantastisk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
Helmelk(ca. 25 grader)
25g
Gjær(fersk, eller 1/2 pose tørrgjær)
1ts
0.5ts
1stk
150g
Smør(i terninger)

Lakrisfyll

130g
Smør(mykt)
400g
Bringebær(delt i to)

SLIK GJØR DU

  1. Ha alle ingrediensene til bolledeigen, med unntak av smøret, i en bakebolle. Elt deigen i rundt 10 minutter på sakte til middels fart. Juster med litt mer mel dersom deigen virker løs.

  2. Tilsett så smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen. Øk farten underveis.

  3. Kle bakebollen med plast eller ha på lokk, og hev deigen på et lunt sted i om lag 1 time. Det er viktig at deigen får heve seg i sitt eget tempo. La den heve til omtrent dobbel størrelse.

  4. Rør sammen smør, lakrispulver og sukker til en glatt blanding.

  5. Kjevle deigen ut til ca. 1 cm tykkelse, og smør lakrisblandingen utover deigen. Strø de delte bringebærene utover. Rull sammen til en jevn rull, og kutt i 12 skiver.

  6. Legg hvetesnurrene på et stekebrett kledd med bakepapir, og la dem etterheve under klede i 30-60 minutter. Pensle de ferdighevede snurrene forsiktig med sammenvispet egg, og strø litt lakrispulver over.

  7. Stek midt i ovnen på 225 grader (over- og undervarme) i 10-12 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden.

SUPER SMAKSKOMBINASJON: Lakris- og bringebærsnurrer.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN