Bringebær og lakrissnurrer
Bringebær og lakrissnurrer
SUPER SMAKSKOMBINASJON: Lakris- og bringebærsnurrer.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha alle ingrediensene til bolledeigen, med unntak av smøret, i en bakebolle. Elt deigen i rundt 10 minutter på sakte til middels fart. Juster med litt mer mel dersom deigen virker løs.
Tilsett så smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen. Øk farten underveis.
Kle bakebollen med plast eller ha på lokk, og hev deigen på et lunt sted i om lag 1 time. Det er viktig at deigen får heve seg i sitt eget tempo. La den heve til omtrent dobbel størrelse.
Rør sammen smør, lakrispulver og sukker til en glatt blanding.
Kjevle deigen ut til ca. 1 cm tykkelse, og smør lakrisblandingen utover deigen. Strø de delte bringebærene utover. Rull sammen til en jevn rull, og kutt i 12 skiver.
Legg hvetesnurrene på et stekebrett kledd med bakepapir, og la dem etterheve under klede i 30-60 minutter. Pensle de ferdighevede snurrene forsiktig med sammenvispet egg, og strø litt lakrispulver over.
Stek midt i ovnen på 225 grader (over- og undervarme) i 10-12 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden.
SUPER SMAKSKOMBINASJON: Lakris- og bringebærsnurrer.
Foto: Mette Møller