nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t
Brød med øl
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t
Brød med øl
Brødet er bakt med mørkt øl, og juleøl egner seg godt som væske i disse brødene. Oppskriften er til to brød.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland øl og vann i en kjele og varm til det blir fingervarmt, ca. 37°. Smuldre gjær i en stor bakebolle. Hell deigvæsken over og rør ut gjæren. Bland sirup, salt, kli og nesten alt melet i. Arbeid sammen til en smidig deig i maskin, i ca. 5 minutter. Bland sammen frukten og tilsett mot slutten av eltingen. La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 40 minutter.
Legg deigen på et lett melet bakebord, og del den i to like store biter. Kna deigen lett, og form til runde brød.
Legg brødene på bakeplate på bakepapir. Snitt dem på toppen med en skarp kniv. La brødene heve tildekket på et lunt sted, ca. 40 minutter.
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200° i 30–35 minutter. Avkjøl under et håndkle på rist. Brødet egner seg til frysing.