Chili con pølse Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Chili con pølse

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Chili con pølse

RESTEMAT: Gårsdagens pølser er et glimrende utgangspunkt for en varmende chili con carne.

Foto: LOUISE BRUNBORG-NÆSS / RESTEMAT.NO

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (42 stemmer)
Pølsegryta er inspirert av Chili con carne, et veldig godt utgangspunkt for å få brukt opp all slags rester av kjøtt. Det fine med denne type gryte er at du også kan få brukt opp rester av salsaer og lignende. Har du litt kokt ris i kjøleskapet hiver du det oppi også, i stedet for å koke ny ris og servere ved siden av. Dette er røff, lettlagd, næringsrik og god mat. Passer godt på en regnværsdag! Spis gjerne foran tv'en, og drikk øl eller rødvin til.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Pølse(grill, wiener, kjøttpølser, rå eller stekte)
1boks(er)
Svarte bønner(eller brune)
1ss
Timian(frisk eller tørket)
1krm
Paprikapulver(eller "smoked red pepper")
Chili(etter smak)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Grovhakk løk og hvitløk og surr i olje sammen med chili og sort pepper. 

  2. Skjær pølsene i små terninger og ha i, sammen med frisk timian. Surr litt til før du har i resten av ingrediensene. La koke i ca 5 min.

  3. Dersom du har stående rester som grillsalsa eller et halvt glass tacosaus kan dette også tilsettes.

RESTEMAT: Gårsdagens pølser er et glimrende utgangspunkt for en varmende chili con carne.

Foto: LOUISE BRUNBORG-NÆSS / RESTEMAT.NO

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (42 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN