nivå
Middels
totalt
1t
Bønnegryte med entrecôte
nivå
Middels
totalt
1t
Bønnegryte med entrecôte
CHILI OG BØNNER: Denne gryta er den hete fetteren til chili con carne.
Foto: matprat.noOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.noVurdering
1.7 (12 stemmer)
Denne bønnegryten er å anse som en variant av chili con carne. Massevis av smak og med et fint anslag av chili. Perfekt mat om høsten og vinteren når kulden regjerer utenfor vinduene.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
Entrecôte(storfe)
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
2ss
Nøytral matolje(til steking)
2ss
2fedd
Hvitløk(finhakket)
2stk
Gulrot(i terninger)
2stk
Paprika(rød, i biter)
2stk
Rød chili(finhakket)
2ts
Spisskummen(malt)
2ts
Koriander(malt)
0.5ts
2boks(er)
Hakkede tomater(hermetiske)
2boks(er)
Kidneybønner (Røde bønner)(hermetiske)
0.5bunt
Basilikum(hakket, frisk)
0.5ts
0.25ts
SLIK GJØR DU
Skjær kjøtt i terninger (2x2 cm). Brun kjøttet i to omganger sammen med løk i en gryte med olje.
Tilsett tomatpuré, hvitløk, gulrot, paprika, chili, krydder og hermetisk tomat. Kok opp og la det småkoke noen minutter.
Ha hermetiske kidneybønner i et dørslag og skyll dem godt i kaldt vann. Ha bønnene i gryten og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med hakket basilikum, salt og pepper.
Server bønnegryten med ferskt brød og en klatt rømme eller yoghurt.
CHILI OG BØNNER: Denne gryta er den hete fetteren til chili con carne.
Foto: matprat.noOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.noVurdering
1.7 (12 stemmer)