Bønnegryte med entrecôte Oppskrift
nivå
Middels
totalt
1t

Bønnegryte med entrecôte

nivå
Middels
totalt
1t

Bønnegryte med entrecôte

CHILI OG BØNNER: Denne gryta er den hete fetteren til chili con carne.

Foto: matprat.no

Oppskrift

Vurdering

1.7 (12 stemmer)
Denne bønnegryten er å anse som en variant av chili con carne. Massevis av smak og med et fint anslag av chili. Perfekt mat om høsten og vinteren når kulden regjerer utenfor vinduene.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Entrecôte(storfe)
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
2ss
Nøytral matolje(til steking)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
2stk
Gulrot(i terninger)
2stk
Paprika(rød, i biter)
2stk
Rød chili(finhakket)
2ts
2ts
Koriander(malt)
2boks(er)
Hakkede tomater(hermetiske)
2boks(er)
0.5bunt
Basilikum(hakket, frisk)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kjøtt i terninger (2x2 cm). Brun kjøttet i to omganger sammen med løk i en gryte med olje.

  2. Tilsett tomatpuré, hvitløk, gulrot, paprika, chili, krydder og hermetisk tomat. Kok opp og la det småkoke noen minutter. 

  3. Ha hermetiske kidneybønner i et dørslag og skyll dem godt i kaldt vann. Ha bønnene i gryten og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med hakket basilikum, salt og pepper. 

  4. Server bønnegryten med ferskt brød og en klatt rømme eller yoghurt.

CHILI OG BØNNER: Denne gryta er den hete fetteren til chili con carne.

Foto: matprat.no

Oppskrift

Vurdering

1.7 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN