Confittomater med chevre, nøtter og persille
Confittomater med chevre, nøtter og persille
TOMATER:Deilig forrett.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 180 grader. Del tomater i to og legg dem med snittsiden ned i ett eller to ildfaste former. De kan godt ligge skikkelig trangt, og det gjør ingenting om du må klemme litt på dem for å få plass, men de bør ikke ligge oppå hverandre.
Sett inn i ovnen. (Du trenger ikke vente til ovnen er varm med å sette inn.) Etter 20 minutters tid, ta ut av ovnen og fjern skinnene. De bør ha blitt så løse at det bare er å nappe dem av. Krydre med salt, pepper og litt timian.
Del hvitløken i skiver og stikk den innimellom tomatene. Hell over olje. Bak videre i 20 minutter ved 150 grader. Ta ut av ovnen og dryss over litt mer timian. Nå kan du enten bruke dem med en gang, ha dem på glass, eller fryse dem i porsjonsformer.
Løft ut tomatene mens de fortsatt er varme eller lunkne og legg på en stor serveringstallerken. Lag en dressing av løk, eddik og 1 spiseskje av tomatvæsken som er igjen etter bakingen, pluss litt olje. Hell over tomatene.
Riv chevre i små biter med hendene og dryss over. Hakk nøtter. Rist dem litt i en tørr stekepanne, hvis du har tid. Dryss over tomatene. Dryss over persille.
TOMATER:Deilig forrett.
Foto: Mette Randem