Dansk andestek
Dansk andestek
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen eplebåter, svisker, urter og litt pepper og fyll anda med dette. Gni den så inn med grovt salt og pepper.
Legg fuglen med brystet opp i ei langpanne.
Stek på 160 grader i rundt 2 timer. Hvis ønskelig kan skinnet sprøes litt opp på slutten av steketida under grillen, eller skru ovnen opp på 230 grader.
Ta ut den stekte anda, hell stekesjyen i en kjele og la det stå i 5 minutter til fettet legger seg på toppen. Strø 2 ss siktet mel oppå fettlaget og la melet trekke til seg fettet.
Kok deretter opp sausen under omrøring og smak til med salt, pepper, litt portvin og eventuelt litt fløte.
Smelt sukkeret og la det bli karamellfarget. Tilsett smøret.
Ha i avrente kokte poteter, de kan godt være kalde. La potetene steke i karamellen i 5 minutter, vend dem forsiktig innimellom.