Dynegrøt
Dynegrøt
ENKELT GJORT: Dynegrøt kan spare deg for mange bekymringer.
Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Mari SvenningsenInneholder
Oppskrift
Vurdering
SLIK GJØR DU
Kok opp vann og tilsett grøtris og salt. La det koke på svak varme under omrøring til vannet har kokt nesten helt inn (ca 10 min).
Spe så med helmelk, lettmelk eller en blanding av disse og kok opp under omrøring. Ta gryten bort fra komfyren og sett på lokk.
Spe med litt varm melk før servering, hvis grøten er blitt for tykk.
Så er det mange måter å få til ferdig grøt på :
• Pakk aviser rundt kjelen. Sett så kjelen i stekeovnene på 30 grader i 2-3 timer.
• Pakk et ullpledd rundt kjelen. Sett kjelen i kald stekeovnen i ca 3 timer. Du kan også gi ovnen en liten lunk før du sette inn kjelen.
• Pakk kasserollen inn i en dyne og sett den på et lunt sted i 3-4 timer.
Garantert grøt som ikke er svidd eller kokt over!
Gryte som er enkel å rengjøre etter at grøten er oppspist!
Masse av tid til å gjøre andre ting mens grøten godgjør seg!
ENKELT GJORT: Dynegrøt kan spare deg for mange bekymringer.
Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Mari Svenningsen