nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
2t
Enkelt surdeigsbrød
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
2t
Enkelt surdeigsbrød
Lag gjerne deigen om kvelden og sett de ferdig utbakte brødene i kjøleskapet natta over. La brødene så stå 1 time i romtemperatur og stek dem deretter som vanlig.
DETTE TRENGER DU
PERSONER800g
300g
Sammalt rug(grovt)
1ss
1ss
1pose(r)
Surdeig(tørket rugsurdeig fra Idun)
0.25pakke(r)
9dl
Vann(kaldt)
SLIK GJØR DU
Ha alle ingrediensene i en eltebolle og elt deigen på maskin i rundt 10 minutter.
La deigen modne 1 time tildekket med plast.
Form brødene og legg dem til heving under fuktig klede eller plast.
Stekes på 200 grader varmluft i rundt 50 minutter. Avkjøles på rist.