Fiskegrateng servert med eple- og gulrotråkost
Fiskegrateng servert med eple- og gulrotråkost
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm ovnen til 180oC.
Damp fisk i en kasserolle i litt lettsaltet vann i 3-4 minutter.
Fiskekraften kan erstatte litt av melken i sausen.
Hvis du har lite fisk, kok makaroni etter anvisning på pakken.
Hell av kokevannet.Smelt smør, tilsett finhakket sjalottløk og la den surre seg blank.
Rør inn hvetemel og spe med melk.
Kok opp sausen under omrøring.
Smak til med salt, pepper og finrevet muskatnøtt.Avkjøl sausen litt og vend inn tre eggeplommer, fisk og eventuelt makaroni.
Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i gratengsausen.Fyll gratengen i en smurt ildfast form.
Dryss over strøkavring.Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen ved 180 oC, i 30-40 minutter.
Fiskegratengen skal være stivnet helt igjennom.Server med kokte poteter, råkost av revne gulrøtter.
Ringle over en dressing av presset sitronsaft, litt honning eller noen sukkerkorn.