Flettebrød
Flettebrød
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok helkorn i vann ved svak varme under lokk i ca. 15 minutter. Ta kjelen av varmen og smelt smøret i den varme helkornblandingen.
Tilsett melken og hell blandingen i en bolle. Tilsett rømmen. Rør gjær ut i denne blandingen. Tilsett de øvrige ingrediensene og hold av litt av hvetemelet.
Elt deigen godt sammen. Dekk den til med plast og sett til heving et lunt sted i ca. 30 minutter.
Ta deigen opp på bakebordet, elt om nødvendig inn resten av melet og del deigen i tre.
Hvis du vil lage fletter, deler du deigemnet i tre og triller ”pølser”. Flett tre lengder til hver flette. Lag evt. sneglehus ved å trille deigen til tykk pølse og rull sammen sammen.
Etterhev på et lunt sted 20-30 minutter. Stek midt i ovnen ved 200° ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Brødene egner seg til frysing.