nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Frisk grapefruktsalat med granateple
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Frisk grapefruktsalat med granateple
Friskt, lett og syrlig måltid.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Synøve DreyerOppskrift
Opplysningskontoret for frukt og grønt
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (26 stemmer)
Grapefrukt og granateple, agurk og ruccola er en deilig kombinasjon. Her får du i tillegg enda mer sitrus i form av appelsin og et eksotisk innslag; stjernfrukt (carambola). Salaten egner seg som en frisk forrett, men er også et frisk og godt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell grapefruktene og fileter dem (båtene skjæres ut med kniv slik at skinnet rundt fjernes). Del stjernefrukten i fire og skjær den i tynne biter.
Del grapefrukten ved å snitte rundt frukten i skallen. Brekk så frukten fra hverandre ved å vri slik at den sprekker. Ta ut kjernene med en skje, e.l. Skjær agurken i terninger. Skyll og riv rucculabladene og legg dem i bunnen av et egnet fat eller en bolle.
Legg grapefruktfiletene lagvis med stjernefrukt i biter, granateplekjerner og agurkterninger. Vask appelsinene godt og riv skallet. Bland skallet inn i den pressede saften før den helles over salaten.
Friskt, lett og syrlig måltid.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Synøve DreyerOppskrift
Opplysningskontoret for frukt og grønt
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (26 stemmer)