nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 30min
Glutenfrie fastelavnsboller
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 30min
Glutenfrie fastelavnsboller
Velsmakende alternativ. Heldigvis kan du lage gode glutenfrie boller også til fastelavn. Lag gjerne skoleboller og fylte boller av samme deig.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1boks(er)
3dl
Melk(evt. vann)
2ss
70g
50g
6ss
0.5ts
1pakke(r)
Glutenfritt mel(Semper mel til fine deiger)
1.5ss
1ts
Dryss
3ss
Pensling
1stk
SLIK GJØR DU
Ha kesam i en bolle og tilsett varm melke eller vann. Rør sammen, tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkkenmaskinen gå i ca. 5–8 min.
Tilsett finsmuldret gjær, smør, sukker og kardemomme. Elt godt sammen og sett deigen til heving i 30 min. på et lunt sted under plast.
Ta deigen ut på bakebordet og ta litt olje på hendene. Trill til boller og sett på bakepapir på stekeplate. Du kan også bake ut med litt ekstra jyttemel.
Etterhev bollene i ca. 30 min. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen ved 225º i ca. 12–15 min. Avkjøl på rist.
Pisk fløten stiv og bland med vaniljekrem. Del bollene i to og legg kremen mellom lagene. Dryss med melis ved servering.