Glutenfrie havreruter
Glutenfrie havreruter
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 250°. Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melken til 37°, hell den over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olje og fiberhusk og la det svelle i 10 minutter.
Tilsett sirup, salt, krydder, yoghurt og havre. Rør til alt er godt blandet.
Tilsett halvparten av melmiksen. Kjør først maskinen så alt blandes. Tilsett resten av melmiksen og arbeid deigen i maskinen i 10 minutter. Dekk med håndkle og hev i ca. 30 minutter.
Ta deigen opp på melet bakebord og kna den smidig. Kjevle ut til en 2 cm tykk, firkantet leiv og skjær ut 12 ruter av deigen. Legg disse på bakepapir på stekeplate, la dem heve under et håndkle i ca. 15 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø over havregryn. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.