nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Gratinert blomkål- og brokkoliform
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Gratinert blomkål- og brokkoliform
Deilig middag med gratinert blomkål og brokkoli sammen med pølser. Du kan også bruke bare blomkål eller bare brokkoli. Pølsebitene kan også byttes ut med f. eks baconbiter.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens og vask grønnsakene og del dem opp i buketter. Kok bukettene knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn.
Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter, under omrøring. Tilsett halvparten av osten og rør til den har smeltet i sausen. Smak til med salt og pepper.
Legg grønnsakene og pølsebitene i en ildfastform og hell sausen over. Dryss resten av osten på toppen og gratiner retten i forvarmet ovn ved 250° i 5–10 minutter.